Om CradlePeople

CradlePeople bringer ildsjæle, virksomheder og uddannelser sammen, for at fremme et samfund uden affald. Vores livsstil skal have et positivt fodaftryk på miljøet.

På den måde adskiller vi os fra andre miljøorganisationer. Ofte taler vi om at reducere og minimere vores fodaftryk på planeten. CradlePeople vil hellere se på muligheden for at bidrage positivt til vores omgivelser med vores livsførelse. Vi vil bygge en samfundsmodel, hvor miljø, biodiversitet, økonomi og sociale værdier bliver vægtet som helhed. Vi kæmper for bæredygtig design og tror på en bevægelse, der kan bringe den nødvendige forandring med sig.

Læs mere om CradlePeoples mål og Cradle to Cradle.

Hvad laver vi?
CradlePeople bygger netværk på tværs af sektorer. Der ligger enorme muligheder i, at vi ser affald som ressourcer, og det skal vi fortælle politikere og myndigheder. Vores vision er at Danmark er drevet af vedvarende energi, og at vi bevarer vores råmaterialer i tekniske og biologiske kredsløb, hvor de bliver brugt igen og igen og igen…

CradlePeople holder oplæg og arrangerer events, der skaber og faciliterer kontakten mellem borgere, virksomheder og uddannelser. Vi har lavet udstillingen “Everyday Upcycling” for at vise mulighederne for bæredygtige valgt i hverdagen. Og vi udsender nyhedsbreve, hvor du kan følge med i de nyeste cases, nyheder og arrangementer, der knytter sig til en dagsorden om et positivt fodaftryk på kloden.

 

Få nyheder og invitationer til events hver måned.

 •  

   

  oplaeg

  Det kæmper vi for
  I henhold til filosofien i Cradle to Cradle og konceptet cirkulær økonomi, er affald et resultat af dårlig design. I CradlePeople mener vi, at dårlig design er et resultat af manglende dialog. Dialogen mellem de relevante aktører  – fra forbruger til produktdesigner, leverandører, politiker og genindvindingsindustrien – er en forudsætning for omstilling og systemiske forandringer. Den dialog kan CradlePeople skabe rammerne for at sikre.

  Vi vil gøre op med den konventionelle forbrug–smid-ud kultur. Ressourcekrisen og drastisk stigende priser på råmaterialer, skaber momentum for en omstilling til en mere bæredygtig samfundsmodel. 

  CradlePeople udvælger fokusområder, som f. eks. emballage, byggeriet, træ- og metalindustrien, retursystemer for modelindustrien og mange andre områder. Vi undersøger mulighederne for systemiske forandringer, sammen med de involverede aktører. Vi finder og formidler de gode eksempler på initiativer, produkter og forretningsmodeller, der sikrer at råmaterialerne kan forblive i kredsløb.

  Og så sørger vi for, at små og store tiltag også når beslutningstagernes ører. Det gør vi, ved at invitere dem til dialog i form af møder og konferencer, og ved at udarbejde høringssvar og  notater om cases på cirkulær økonomi i Danmark. Vi fortæller myndighederne om best practice på området, der kan danne grundlag for intelligente indkøb, og gøre opmærksom på aktuelle problemstillinger og udfordringer for de kræfter, der arbejder for en omstilling. 

  Historie
  CradlePeople blev skabt i 2009, da en gruppe mennesker blev draget af ideologien Cradle to Cradle. De ønskede at arbejde mere med det i deres dagligdag, og inviterede personer med samme interesse, til workshops hos virksomheder og organisationer. Efter flere succesfulde workshops, bl.a. under COP15 i København, voksede organisationen. CradlePeople har været drevet udelukkende af frivillige kræfter indtil 2011, da organisationen modtog puljemidler fra Østerbro Lokaludvalg og Miljøpunkt Østerbro. I foråret 2012 modtog CradlePeople fondsmidler fra Velux Fonden, som driver CradlePeoples sekretariat i de kommende 2 år. CradlePeople holder til huse hos Miljøpunkt på Østerbro i København.

  CradlePeoples bestyrelse og vedtægter
  CradlePeople er en non-profit organisation, der blev stiftet i efteråret 2009. Bestyrelsen blev oprindeligt konstitueret af 7 initiativtagere til netværket. Den siddende bestyrelse finder du under Kontakt.

  Tag handling
  Er du interesseret i at være mere aktiv kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, læse om kommende events og seneste cases og nyheder. Vi hører også meget gerne fra dig, hvis du selv vil arrangere et event eller har en historie vi bør have kendskab til. Skriv til hello@cradlepeople.dk. 

  CradlePeople er uafhængig af kommercielle foretagender, som for eksempel Cradle to Cradle certificerende virksomheder, samt af politiske organer. Vi er eksisterer på grund af fondsmidler og medlemsskaber, og du kan blive medlem her.