3 November, 2011 by admin, Nyheder

MICHAEL BRAUNGART I DANMARK

Da Michael Braungart var et smut i Danmark i slutningen af oktober fik han udtrykt at forandringsprocessen for Cradle to Cradle ikke kun kommer gennem produktdesign. Den kommer også ved en værdimæssig og kulturel forandring i samfundet.

CradlePeople’s Bestyrelsesformand, Henrik Holmlund Thomsen, og Projektleder, Nicholas Blok, mødtes med kemikeren Michael Braungart i København. Her gjorde han udtrykt for sine håb om en Cradle-bevægelse i Danmark.

Fadderen bag Cradle to Cradle designprocessen har en rolig personlighed, men formår dog at tale meget alligevel. Vi sidder i metroen på vej til lufthavnen, for Michael Braungart har travlt og skal skynde sig afsted til endnu et arrangement i Tyskland. Han har dog meget på sinde.

“I’ve found that doing less bad is no fun. Doing good is fun!”

Michael Braungart fortæller os, at man skal have passionen i orden. Han er en mand, der mener det skal komme fra hjertet og derefter udtrykkes i ens arbejde. Han mener at CradlePeople kan være en metode til at skabe den kulturelle forandring, der skal til, for at se på affald som ressourcer. Budskabet i Cradle to Cradle er svært at formidle til folk, som ikke har umiddelbar interesse i bæredygtighed. Er man dog arkitekt, ingeniør eller designer forstår man det nemmere. Men hvad med politkere, forretningsfolk og udannelsesinstitutionerne?

“We need to connect businesses, authorities and educational institutions and facilitate the process to create the change. By making an easy understood campaign we can broadcast the Cradle to Cradle message and reach these people.” Siger Michael Braungart mens han holder fast i det gule håndtag over hans hoved. Det er myldretid, og vi står omringet af travle mennesker på vej hjem efter arbejde.

Han beskriver ligeledes at C2C-udviklingen kunne ske meget hurtigere, hvis der var mulighed for at opfange alle dem, som har interesse. Der er studerende, produktchefer og sågar pensionerede, som er klar til at sprede budskabet. Men man kan sige at der mangler et fast holdepunkt.

“We do product development – not human development” siger han og griner. “We can develop as many C2C products we like to, but you need a systemic approach to change the processes”

Metroen ankommer til lufthavnen og vi finder ned til terminalen hvor han får checket in. Vi trykker pænt hånd og Michael Braungart forlader Danmark i denne omgang. Han tilbringer ca. 250 dage om året væk fra sit hjem, hvor han fortæller om Cradle to Cradle til de mange interesserede rundt om i verden. Lad os håbe på, at blot nogle få personer går fra intention til handling, og skaber en Cradle to Cradle fremtid.