22 February, 2015 by Sara Jörn, Nyheder

Everyday Upcycling

Sko der kan komposteres og blive til muld til sommerens jordbær. Bleer, der er biologisk nedbrydelige og ikke ender i forbrændingsovnene. Lamper af tang og emballage af svampe. Parkbænke, lygtepæle og møbler, der kan genanvendes i et teknisk kredsløb – igen og igen. Udstillingen “Everyday Upcycling” indeholder det nyeste og mest innovative indenfor bæredygtigt design.

En reel grøn omstilling kræver, at danskerne kender til og efterspørger de bæredygtige løsninger.

Derfor har CradlePeople lavet udstillingen “Everyday Upcycling”, der viser upcyclede hverdagsprodukter. Alle produkterne er designet til at kunne blive genbrugt igen og igen og indeholder ikke materialer, der er til fare for mennesker og naturen:

    • Pumas biologisk nedbrydelige sko
    • Steelcase stolen, der kan skilles ad på 5 minutter og er lavet af genbrugsmetaller
    • gNappies bleer, som kan skylles ud i toilettet
    • Emballage lavet af svampe og olivenolie
    • Og meget, meget mere

Formålet med udstillingen er at fremvise, hvordan helt almindelige forbrugsprodukter og nye forretningsmodeller kan bidrage til miljøet på en ny og revolutionerende måde. Ved at designe produkter i rene materialer, der kan skilles ad og genbruges næsten uendeligt, undgår vi at begå rovdrift på naturen. Disse produkter danner udgangspunkt for formidling af ressourceeffektivitet til en bred målgruppe.

Produktbiblioteket er udviklet med midler fra Miljøstyrelsen 2013 og er støt voksende. Den havde fernisering første gang på Dansk Design Center i januar 2014, og har siden været på turné rundt omkring i landet. I perioden marts til juni 2015 blev den med støtte fra Østerbro Lokaludvalg vist på henholdsvis Docken og Kulturlab på Østerbro, og den er siden blevet brugt til undervisning af skolebørn og unge studerende, blandt andet i Rudersdal Kommune.

Når udstillingen ikke er på turné, kan udvalgte produkter ses hos Miljøpunkt Østerbro, hvor man er velkommen til at kigge forbi.

For leje af udstillingen med tilhørende rundvisning og oplæg, kontakt hello@cradlepeople.dk

samlede

 Udstillingen støttes af Østerbro Lokaludvalg og Miljøpunkt Østerbro.

østerbro lokaludvalglogo_osterbro_uden agenda21