24 April, 2014 by Nina Maria Klok, Cases

Case: Desso ser lyset med Philips

Tæppevirksomheden Desso, der har succes med at lave tæpper efter Cradle to Cradle® principperne har nu lavet et samarbejde med lysproducenten Philips. Samarbejdet indebærer at lave LED-lystransmitterende tæpper. 

Virksomheden Desso  med hovedsæde i Holland laver tæpper til virksomheder i hele verden. Har du været på hotel eller på et fly, har du sikkert gået på et af deres tæpper. Virksomheden er gået helhjertet ind i arbejdet med at tænke fra vugge til vugge, og det har vist sig at være en god forretning. Deres succes skyldes, ifølge virksomheden, kombinationen af tæpper med lækkert design og fokus på Cradle to Cradle® (C2C) i produktionen af dem.

Læs CradlePeoples case om Desso

En lysende idé
Nu har tæppevirksomheden Desso lanceret et nyt samarbejde med lysproducenten Philips. De to virksomheder vil lave LED-lystransmitterende tæpper. Tæpperne kan bruges til at vise vej, give oplysninger til folk og skabe bedre sikkerhed i for eksempel kontorer, hoteller og offentlige bygninger. Og de kan bruges til at skabe et foranderligt og levende design, der ændrer sig i forhold til f. eks. tidspunkt på døgnet og andre ting.

Desso laver deres tæpper ud fra devisen om, at materialerne skal være så miljøvenlige og i så ren en form, at de kan skilles ad og genbruges igen og igen. Derfor producerer de tæpper, som giver et godt og kemikaliefrit indeklima. Virksomheden har udviklet tæppebaggrunden EcoBase®, der er Cradle to Cradle® certificeret og som ud over at være 100 % genbrugeligt også har en gennemsigtig baggrund, hvilket har åbnet for nye anvendelsesmuligheder.

I samarbejde med lysvirksomheden Philips vil de nu udvikle løsninger, der kombinerer lavenergi LED-belysning med deres lysgennemsigtigte tæppe. Tæppebaggrunden EcoBase® tillader lys at passere igennem tydeligt, mens de tynde LED-paneler er bygget til at blive trådt på – og sågar spilde kaffe på.

Ifølge de to virksomheder vil de LED-lysende tæpper i fremtiden give mange fordele, hvor de kan bruges til at vise folk rundt i store bygninger, dele information, give vejledning og forbedre sikkerheden. Virksomhederne arbejder nu på at lave pilotforsøg med de lystransmitterende tæpper for at få feedback, inden planen er at sætte tæpperne i en større produktion i løbet af 2014.