16 December, 2014 by Sara Jörn, Nyheder

Året der gik

Tak.
I CradlePeople vil vi gerne sige tak for et godt år.

I 2014 blev begrebet cirkulær økonomi for alvor mainstream, både herhjemme og i resten af Europa. Europa-Kommissionen har udarbejdet strategienTowards a circular economy: a zero waste programme for Europe”, og miljøminister Kirsten Brosbøl har erklæret, at grøn omstilling og cirkulær økonomi står øverst på den politiske dagsorden i miljøministeriet (se eller gense video fra arrangementet “Indkøb, der kan og vil mere”).

At udviklingen er kommet så langt, er vi glade for og stolte over i CradlePeople, at vi har bidraget til. Men de flotte politiske ambitioner må nu omsættes til en ligeså ambitiøs lovgivning. Selvom der sker en rivende udvikling i disse år, så står det også klart, at der stadig er nogle store udfordringer og flaskehalse, hvilket også er blevet bekræftet af virksomhederne, gennem de arrangementer CradlePeople har afholdt eller medvirket i de seneste år. Og derfor vil vi i CradlePeople, være med til fortsat at skubbe udviklingen i den rigtige retning.

I året der gik har CradlePeople afholdt og medvirket til 8 events i København og Aarhus. I starten af året havde vi fernisering på udstillingen “Everyday Upcycling” på Dansk Designcenter, som siden har været meget efterspurgt og fortsat er på turné landet rundt.

Vi har holdt oplæg i flere byer i Danmark og nået ud til børn og unge under uddannelse. I 2014 har CradlePeople udviklet workshops og interaktive oplæg for børn og unge, som kan give en konkret forståelse for forskellen på down- re- og upcycling, og hvorfor det er så vigtigt, at vi kan bevare vores dyrebare materialer i kredsløb.

Blandt andet har vi i forbindelse med, at FN’s Klimapanel besøgte Danmark, bidraget til et stort event for børn og unge i samarbejde med Københavns Kommune. Vi har afholdt et arrangement for børn i 4.-10. klasser i samarbejde med Amager Ressourcecenter, og holdt oplæg om nudging og bæredygtig innovation for unge på ungdomsuddannelser i Hovedstadsregionen i samarbejde med Innovation and Entrepreneurship Centre (CIEC).

Et stort TAK til vores frivillige for jeres store indsats og alle jer enkeltpersoner og virksomheder, der har støttet op om vores arbejde i året der gik.

Vi håber, at endnu flere vil være med til at gøre en forskel i CradlePeople og arbejdet for et positivt fodaftryk på kloden. Læs hvordan du kan blive medlem her

Vi glæder os til næste år, som byder på mange nye aktiviteter og projekter (fx. begynder vi det nye år med et projekt for unge).
Hold dig opdateret om 2015 i de kommende nyhedsbreve og på hjemmesiden.

God jul og godt nytår! 

Året der gik i billeder

cirkulaere_indkoeb

“Indkøb, der kan og vil mere”, Sustain Festival, Aarhus, juni 2014

 

fernissering

Udstillingen “Everyday Upcycling”, Dansk Design Center, januar 2014

 

fernissering2

Fernisering, “Everyday Upcycling”, januar 2014

 

hvor_blir_det_af_1

“Hvor bli´r det af”, Amager Recourcecenter, marts 2014

 

hvor_blir_det_af_2

Mere “Hvor bli´r det af”

 

affaldsfrit samfund

“Mod et affaldsfrit samfund”, Filmbyen, Aarhus, februar 2014

 

green_entrepreuneurship

“Green Entrepreneurship Challenge”, CradlePeople, april 2014

 

skole

Workshop på Den Skandinaviske Designhøjskole, april 2014