20 December, 2012 by admin, Nyheder

2012 FOR CRADLEPEOPLE

2012 var året, hvor begrebet cirkulær økonomi for alvor kom på den politiske dagsorden og ud i erhvervslivet. Og det er vi både glade for og stolte af i CradlePeople. Vi er frontløbere af denne bevægelse, der bygger på engagement og vilje til forandring.

Dette er årets sidste nyhed, og vi vil i CradlePeople gerne sige tak for et godt år. CradlePeople har udviklet sig meget i 2012, og det skyldes jeres engagement og iver efter at få gang i ressourcesnakken og få fokus på det positive fodaftryk. Sammen har vi meget at være stolte over.

Statsministeren ved hvad vi laver
På samme tidspunkt sidste år i 2011 kunne det tælles på meget få hænder, hvor mange i Danmark som vidste hvad den cirkulære økonomi var. I dag taler både miljøministeren, erhvervsministeren, økonomiministeren og statsministeren om det. Og de taler ikke bare om det. Den cirkulære økonomi indgår i den nye finanslov for 2013, og 1,7 milliard kroner er afsat til den grønne omstilling.

I starten af 2013 kommer Miljøministeriet også med en erstatning for den gamle affaldsplan, som nu hedder en ressourceplan. Se en video fra CradlePeoples konference hos Dansk Design Center, hvor miljøminister Ida Auken giver et ”sneak preview” på ressourceplanen.

Siemens, Grundfos og Maersk ved hvad vi laver
Og bevægelsen stopper ikke der. Vi oplever i CradlePeople mange danske virksomheder, der viser interesse for at omstille sig. Vi forudsiger, at der kommer et boom i danske virksomheder, som arbejder ud fra vugge-til-vugge principperne i 2013. Er du interesseret i at være en del af det voksende erhvervsnetværk, så hører vi gerne fra dig.

Erhvervsuddannelser ved hvad vi laver
De danske erhvervsakademier har også taget den cirkulære økonomi til sig. Derfor bliver 2013 også året, hvor CradlePeople sætter endnu mere fokus på de videregående uddannelser. Det vil vi fortælle meget mere om i det nye år.

Ved du, hvad vi laver?
Som modtager af vores nyhedsbrev er du en del af bevægelsen for Danmark, som frontløber for det positive fodaftryk. Og vi vokser hver dag. Vi elsker at fortælle om nye cases og historier fra den grønne omstilling, som vi håber du vil dele med venner og familie. I CradlePeople har vi erfaring med, at de gode eksempler inspirerer til at tage handling og skabe forandring. Vi arbejder målrettet med at udvide netværket for  borgere, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, så I kan få gavn af hinandens erfaringer. Derfor kommer der flere arrangementer i 2013, hvor du kan deltage aktivt.

Og så sørger vi for, at små og store tiltag også når beslutningstagernes ører. Det gør vi, ved at invitere dem til dialog i form af møder og konferencer, og ved at udarbejde høringssvar og notater, der kan påvirke beslutningsprocessen i en bæredygtig retning.

Vi vil i 2013 lave mange flere events, hvor du, som medlem af CradlePeople, kan møde, påvirke og inspireres af det store netværk. Du kan som privatperson blive medlem af CradlePeople for kr. 350,- om året lige her.

Tak igen
Tak til Velux Fonden, Miljøpunkt Østerbro og dig, der følger med i udviklingen. Og tak for din tro på, at vi kan omstille Danmark til at være en affaldsfri nation, og danne et samfund der bidrager til miljøet og økonomien som helhed.

 

 2012 I BILLEDER

NOTAT TIL MILJØMINISTEREN: CIRKULÆR ØKONOMI I DANMARK, MAJ 2012

CRADLEBAR PÅ DANSK ARKITEKTURCENTER, SEPTEMBER 2012

MERE CRADLEBAR

MØDE OM CIRKULÆR ØKONOMI I UDDANNELSERNE, NIELS BROCK BUSINESS COLLEGE, OKTOBER 2012

EVENT PÅ DANSK DESIGN CENTER: `MOD ET AFFALDSLØST SAMFUND´, NOVEMBER 2012


`MOD ET AFFALDSLØST SAMFUND´

PÅ KONTORET

OPLÆG RUNDT OM I LANDET